Zondag stond er de cross te Betekom (ROBA) op de ACHL veldloopkalender. Door het weer van de laatste dagen en de aard van het parcours werd dit een heel vettige en gladde bedoening. Zonder spikes quasi onbeloopbaar getuige de valpartij bij enkele miniemen heren bij de opwarming.De jeugdreeksen lopen in tegenstelling tot de meeste crossen samen per categorie en niet per jaar, toch geven we de uitslag per jaar omdat een jeugdatleet op een jaar heel veel kan veranderen.Zoals gewoonlijk beten de benjamins dames de spits af. Daphne Auwers toonde meteen dat ze klaar is voor het BK over twee weken met een mooie eerste plaats.Snelstarter Kwinten Torfs deed net hetzelfde bij de benjamins heren van 2001. Hij moest wel 2 atleten voorlaten maar een 3de plaats staat ook nog goed op je erelijst.De grootste verrassing werd geleverd door Janne Gebruers. In Ekeren toonde ze al haar goede benen met een 8ste plaats. Maar dit is nog niet te vergelijken met de tweede plaats die ze zondag behaalde in een sterker deelnemersveld. Dit was meteen haar eerste podiumplaats in een cross.Ook Lore Van den Hove toonde zondag dat ze goed aan het lopen is. In haar reeks werd ze wel 6de, maar er liepen nog 4 meisjes bij die een jaar ouder waren. Lore mocht dus na afloop van haar wedstrijd net zoals Janne een zilveren medaille gaan afhalen.Kaat Vermeulen heeft aan dit parcours vooral goede herinneringen. Twee jaar geleden won ze deze wedstrijd bij de miniemen door een versnelling in de volle wind. Ook dit jaar bewees ze dat dit parcours iets voor haar is. Na een splijtende demarrage op het einde liet ze haar enige overgebleven tegenstandster ter plaatse en bezorgde zich daarmee een nieuwe overwinning in Betekom.Tom Van Rooy, die een van de dagen vader wordt, gaf zijn provinciale titel nog wat extra glans met een nieuwe overwinning in de korte cross. Het is dit crosseizoen al zijn 4de overwinning. Brian Van den Bossche viel in dezelfde reeks net naast het podium met een 4de plaats.Bij de seniores dames liep An Claes zich naar een top tien plaats. Aan het einde van de race parkeerde ze zich op een 7de plaats.De masters dames zorgden deze keer voor de dubbel. Maria Vranckx won de wedstrijd voor Christa Van Peer.Tijdens deze cross lopen de masters 50 apart. Dit een kolfje naar de hand van Herman Lievens. Deze keer ging hij lopen met de overwinning.Vincent Bierinckx toont ook dat hij klaar is voor het BK. Na een sterke wedstrijd werd hij tweede.Bij de seniores heren werden 2 top tien plaatsen genoteerd. Johan Wils viel deze keer wel naast het podium met de 4de plaats, maar als je de tegenstand bekijkt is dit zeker geen oneer. Jo Prims liep iets later als 6de over de eindstreep.[i]Verslag : AC Herentals[/i]